440.000 euro voor 29 energiezuinige scholen

Met het project 'Energiezorg op School' ondersteunt de VGC 29 Nederlandstalige scholen in Brussel om energiebesparende werken uit te voeren.
De VGC geeft hiervoor in 2019 een subsidie van 439.874 euro. FIX coördineert de uitvoering van de werken bij de scholen.

'Energiezorg op School' is een subsidie van de VGC voor Nederlandstalige scholen in Brussel die willen investeren in energiebesparende maatregelen. Een cofinanciering tussen de overheid en de scholen om een duurzamer energiebeleid te bekomen en op termijn ook de energiekosten te kunnen drukken. Een fantastische investering in de toekomst. 

Voorbeelden van energiebesparende aanpassingen zijn: plaatsen van nieuwe verwarmingsketel, een debietmeter of thermostatische kranen. Ook isolatiewerken en het plaatsen van superisolerende beglazing komen in aanmerking. 

Voor het project ‘Energiezorg op School’ werkt de VGC nauw samen met FIX. Onze energieverantwoordelijken bekijken samen met de scholen welke energiebesparende maatregelen mogelijk en noodzakelijk zijn en volgen de werken op.

Meer informatie over de subsidie van 'Energiezorg op School vind je hier.

Overig nieuws

FIX realiseert voor € 170.000 besparingen in 47 Brusselse scholen

De energieverantwoordelijken van FIX begeleiden Brusselse scholen bij hun energiebeheer. In 2019 zorgden hun adviezen en maatregelen voor een besparing van 170.000 EURO op de energiefactuur van 47 scholen.

Lees verder

FIX kiest voor ecologische verf

Vanaf december start FIX officieel met het gebruik van ecologische verven. Waar mogelijk wil FIX zijn impact op het milieu zo veel mogelijk beperken. De omschakeling naar ecologische verven is een belangrijke stap binnen deze strategie.

Lees verder

Studenten Odisee en Voka verbinden FIX'ers met werkgevers

Gisteren kwamen studenten personeelsbeleid (HRM) van Odisee op bezoek bij FIX en gingen ze in gesprek met onze arbeiders.

Lees verder