440.000 euro voor 29 energiezuinige scholen

Met het project 'Energiezorg op School' ondersteunt de VGC 29 Nederlandstalige scholen in Brussel om energiebesparende werken uit te voeren.
De VGC geeft hiervoor in 2019 een subsidie van 439.874 euro. FIX coördineert de uitvoering van de werken bij de scholen.

'Energiezorg op School' is een subsidie van de VGC voor Nederlandstalige scholen in Brussel die willen investeren in energiebesparende maatregelen. Een cofinanciering tussen de overheid en de scholen om een duurzamer energiebeleid te bekomen en op termijn ook de energiekosten te kunnen drukken. Een fantastische investering in de toekomst. 

Voorbeelden van energiebesparende aanpassingen zijn: plaatsen van nieuwe verwarmingsketel, een debietmeter of thermostatische kranen. Ook isolatiewerken en het plaatsen van superisolerende beglazing komen in aanmerking. 

Voor het project ‘Energiezorg op School’ werkt de VGC nauw samen met FIX. Onze energieverantwoordelijken bekijken samen met de scholen welke energiebesparende maatregelen mogelijk en noodzakelijk zijn en volgen de werken op.

Meer informatie over de subsidie van 'Energiezorg op School vind je hier.

Overig nieuws

Mooie isolatiewerf aan bijgebouw van FIX

Tijdens de lockdown lagen alle werven van FIX stil… Álle werven? Nee, 2 FIX’ers bleven stevig (en met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen ) verder werken.

Lees verder

Build For Water, voor en door jongeren

“Build For Water” is de nieuwste samenwerking tussen FIX en het Beroepenreferentiecentrum Bouw! Gedurende een hele maand geeft FIX aan 15 jongeren een initiatie in de bouw.

Lees verder

600 mondmaskers voor veilige opstart

Sinds 4 mei is FIX weer actief op de werven.
Om dit in alle veiligheid te kunnen doen zijn duidelijke afspraken en correcte maatregelen noodzakelijk.
Het dragen van mondmaskers is hierbij essentieel.

Lees verder

Maatregelen voor een veilige heropstart

Na 6 weken heeft FIX deze week haar reguliere activiteiten opnieuw opgestart.
Om dit in alle veiligheid te kunnen doen is het belangrijk dat we duidelijke afspraken maken en voldoende maatregelen treffen.

Lees verder