Energiedossiers voor bezuiniging goedgekeurd in 25 scholen

Met het project 'Energiezorg Op School' ondersteunen de VGC en FIX 25 Brusselse scholen om energiebezuinigende maatregelen uit te voeren. De VGC maakt hiervoor 223.991 euro vrij. 

Subsidie ‘Energiezorg op School’
De oproep ‘Energiezorg op School’ is een subsidielijn van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor alle Nederlandstalige scholen in Brussel die maatregelen willen nemen om energie te besparen. Zo leveren de scholen hun bijdrage aan het milieu. Bovendien geven ze heel wat minder geld uit aan energiekosten waardoor er meer middelen overblijven voor de pedagogische werking. In 2019 bespaarden de energieverantwoordelijken van FIX voor 170.000 euro aan energiebesparingen in de Brusselse scholen. Een belangrijk deel (53%) van deze besparingen was mogelijk dankzij investeringen met geld van 'Energiezorg op School'. 

‘Energiezorg op School’ bestaat al sinds 2010. In totaal werd er al 3.696.740,64 euro geïnvesteerd in bijna 300 projecten. Voorbeelden van energiebesparende aanpassingen zijn het plaatsen van een nieuwe ketel, een debietmeter of thermostatische kranten. Ook isolatiemaatregelen of het plaatsen van superisolerende beglazing komen in aanmerking.

Samenwerking met FIX
De VGC werkt voor het toekennen en opvolgen van ‘Energiezorg op School’-middelen nauw samen met de energieverantwoordelijken van FIX. De energieverantwoordelijken bekijken samen met de scholen welke energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn en wat de terugverdientijd ervan is. Na het toekennen van de middelen volgen onze energieverantwoordelijken de scholen ook op bij het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen.

Wil je met jouw school ook energiebesparende maatregelen uitvoeren, neem dan een kijkje op deze pagina. Je vindt er een overzicht van alle subsidies en steun waar FIX jouw school bij kan ondersteunen. 
.

Overig nieuws

De energieverantwoordelijken van FIX: draaischijf voor duurzaamheid

Naarmate de taken van overheden complexer worden evolueert hun rol en steunen zij steeds meer op partnerschappen voor het vervullen van maatschappelijke opdrachten.

Lees verder

Strategisch Plan 2021-2023

Na een succesvol strategisch plan 2018-2020 is het tijd voor het derde strategische plan van FIX. In de periode van 2021 tot 2023 zal FIX focussen op 3 pijlers om de organisatie structureel te versterken.

Lees verder

Vakantiejobs bij FIX

Deze zomer zet FIX voor het eerst jobstudenten in op onze werven. We bezorgen studenten uit sociale en technische richtingen een werkervaring die aansluit bij hun opleiding.

Lees verder

FIX begeleidt vrouwen naar de bouwsector

In 2021 komen er 3 extra ploegen bij die aan de slag gaan voor de renovatie van Brusselse publieke infrastructuur. 1 van deze ploegen zal exclusief bemand worden door vrouwelijke FIX’ers.

Lees verder