FIX kiest voor ecologische verf

Vanaf december start FIX officieel met het gebruik van ecologische verven. Waar mogelijk wil FIX zijn impact op het milieu zo veel mogelijk beperken. De omschakeling naar ecologische verven is een belangrijke stap binnen deze strategie.

 

De beslissing werd vooraf gegaan aan een grondige studie naar kwaliteit en prijszetting.

Concreet kiezen we voortaan voor Ecotec als leverancier van verf. Deze keuze maken we omwille van volgende redenen:

  • De kwaliteit van de verven is de beste in de tests die we hebben uitgevoerd. De kwaliteit is beter dan andere ecologische verven die we testten en is dezelfde als de verven van onze vroegere leverancier.
  • De leverancier komt als beste prijs uit de vergelijkende studie, De prijzen zijn bovendien 15% goedkoper dan onze vroegere leverancier.
  • De leverancier voorziet een snelle levering na bestelling.

Er zijn evenwel nog enkele uitzonderingen: voor metaalverven, verf in vochtige ruimtes, en andere specifieke situaties garandeert de ecologische verf voorlopig niet de beste kwaliteit. Voor deze uitzonderlijke gevallen wijken we af van onze keuze voor ecologische verven. We hopen echter dat we ook voor deze gevallen op termijn kunnen overstappen.

Duurzaamheid is een van de basiswaarden van FIX. We zijn dan ook fier en blij dat we deze stap zetten. Scholen en jeugdorganisaties die bewust kiezen voor duurzaamheid zijn bij FIX aan het juiste adres.  

 

 

 

Overig nieuws

Mooie isolatiewerf aan bijgebouw van FIX

Tijdens de lockdown lagen alle werven van FIX stil… Álle werven? Nee, 2 FIX’ers bleven stevig (en met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen ) verder werken.

Lees verder

Build For Water, voor en door jongeren

“Build For Water” is de nieuwste samenwerking tussen FIX en het Beroepenreferentiecentrum Bouw! Gedurende een hele maand geeft FIX aan 15 jongeren een initiatie in de bouw.

Lees verder

600 mondmaskers voor veilige opstart

Sinds 4 mei is FIX weer actief op de werven.
Om dit in alle veiligheid te kunnen doen zijn duidelijke afspraken en correcte maatregelen noodzakelijk.
Het dragen van mondmaskers is hierbij essentieel.

Lees verder

Maatregelen voor een veilige heropstart

Na 6 weken heeft FIX deze week haar reguliere activiteiten opnieuw opgestart.
Om dit in alle veiligheid te kunnen doen is het belangrijk dat we duidelijke afspraken maken en voldoende maatregelen treffen.

Lees verder