27 Brusselse scholen verkleinen hun CO-2-afdruk

Met het project ‘Energiezorg op School’ ondersteunen de VGC en FIX, 27 Nederlandstalige scholen in Brussel om energiezuinige maatregelen uit te voeren in hun gebouwen.
De VGC legt hiervoor een subsidie vast van 472.458 euro en bouwt zo mee aan een klimaatneutrale stad.

Energiezorg Op School

De oproep ‘Energiezorg op School’ is een subsidielijn van de VGC voor alle Nederlandstalige scholen in Brussel die maatregelen willen nemen om energie te besparen. Zo leveren de scholen hun bijdrage aan het milieu en geven ze ook heel wat minder uit aan energie. Dankzij ‘Energiezorg op School’ kunnen de scholen hun CO-2 afdruk verkleinen. Zo bereiden scholen zich voor op het Europees plan om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.
Het project ‘Energiezorg op School’ bestaat al sinds 2010. In totaal werd er al 4.132.198,64 euro besteed voor meer dan 300 projecten in Nederlandstalige scholen in Brussel.
De Vlaamse Gemeenschapscommissie werkt voor ‘Energiezorg op School’ nauw samen met de energieverantwoordelijken van FIX. Zij onderzoeken samen met de scholen welke maatregelen noodzakelijk zijn en volgen de uitvoering op.

Ook voor jouw school! 

Schoolgebouwen zijn vaak oud en slecht geïsoleerd. Bovendien weegt het energieverlies van deze gebouwen zwaar op de schoolfactuur.
FIX telt daarom twee energieverantwoordelijken die jou kunnen ondersteunen bij het verbeteren van het energiebeheer van jouw school.
Zij komen op aanvraag ter plaatse en brengen het verbruik in kaart. Ze stellen vast hoe je efficiënter kan omgaan met energie. Bovendien verlenen zij ook advies bij het indienen van een subsidieaanvraag bij ‘Energiezorg op School’. 

Contacteer onze energieverantwoordelijken op:

T 02 523 66 75
energie@fixbrussel.be

Overig nieuws

Nederlands op de werf, dat is de moeite waard!

Op de werven van FIX is Nederlands de voertaal. Daar kiezen we als organisatie bewust voor ook al vraagt dat soms een inspanning van instructeur, en arbeider.

Lees verder

Hoe komen kandidaten tot bij FIX?

Dankzij de sterke groei van de afgelopen jaren biedt FIX tegenwoordig 67 werkervaringstrajecten aan. De invulling van deze trajecten vormt een belangrijke uitdaging voor FIX.

Lees verder

Hoe gaat het met de vrouwenploeg?

In juli startte FIX een nieuwe schildersploeg op. Maar dit was niet zomaar een bende schilders. Met de nieuwe ploeg bereikt FIX een, voor de bouwsector, unieke doelgroep.

Lees verder

Studenten worden FIX'er voor 1 dag op de YOUCA Action Day

Na een jaar pauze door Corona was de YOUCA Action Day vorige week weer terug van weggeweest.
FIX ontving donderdag 21 oktober opnieuw 5 studenten om een dagje mee te draaien op de werf.

Lees verder