Een volledig nieuwe inrichting voor het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba

In het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba komen Afrikaanse en Vlaamse cultuur samen voor uitwisseling, dialoog en ontspanning. Vorig jaar openden ze hun nieuwe locatie in Kuregem, Anderlecht. Maar voor de feestelijke opening in september moest er eerst nog heel wat werk worden verzet.

Elektriciteit aanleggen, een systeemplafond installeren en het geheel goed afwerken. Een mooie klus voor de twee ploegen van FIX die specifiek worden ingezet om renovatiewerken bij cultuur-, jeugd- en sportorganisaties uit te voeren.

 

Elektrische voorzieningen en moderne infrastructuur

Onze elektriciteitsploeg ging eerst aan de slag en startte met de aanleg van nieuwe elektriciteitskabels. Ter voorbereiding slepen ze nieuwe sleuven in de muren en bevestigden ze kabelgoten aan het plafond. Ook werd er rekening gehouden met aansluitingen voor lichten. Vervolgens konden ze aan de slag met de installatie van een systeemplafond.

Ook de polyvalente ploeg van FIX ging aan het werk bij Kuumba. Ze vulden er voegen van gipsplaten op en zorgden voor een nette afwerking met een nieuwe verflaag voor de verschillende ruimtes. De laatste hand aan de werf werd gelegd door het installeren van lampen door onze elektriciens.

 

Samenwerking met de hoofdaannemer en kennisoverdracht

Voor de werf van Kuumba werkten we samen met een aannemer die de grotere constructies op zich nam en zorgde voor de plaatsing van gipsplaten en een nieuwe vloer. Hierdoor konden de werknemers van FIX naast de uitvoering van hun eigen werk ook bijleren van de werknemers van de hoofdaannemer. Een goede samenwerking die zijn vruchten afwierp!

Awa-Alice Ba, stafmedewerker bij Kuumba, is blij met de nieuwe plek

“Hoewel we de omgeving van onze oude locatie in Matonge soms wat missen, is de nieuwe locatie een hele verbetering. Het team van FIX heeft hier mooi werk geleverd en we hadden altijd vlot contact tijdens de werken. Een van de medewerkers van FIX die hier gewerkt heeft doet nu zelfs vrijwilligerswerk bij ons!”

 

Dit artikel komt uit ons jaarverslag. Lees het volledige jaarverslag:

FIX Jaarverslag 2023

Overig nieuws

Energiezorg op School - kleine ingrepen hebben een grote impact

Energiezorg op School: kleine ingrepen hebben een grote impact

Met het project 'Energiezorg op School' subsidieert de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Nederlandstalige Brusselse scholen om een doordacht energiebeleid te voeren.

Lees verder

Beter afgewerkte maatkasten met onze nieuwe kantenlijmmachine

Beter afgewerkte maatkasten met onze nieuwe kantenlijmmachine

In de schrijnwerkerij van FIX worden er dagelijks heel wat meubels gemaakt. Bibliotheekkasten, opbergkasten, lockers en leesmeubels worden allemaal in elkaar gezet met plaatmateriaal.

Lees verder

Safety First! Opleidingen veiligheid werpen vruchten af

Bij FIX gaat ons werkervaringstraject niet puur om werkervaring, maar ook om de groei van onze medewerkers. Opleidingen zijn daarvoor een belangrijke factor.

Lees verder

De toptransfer van Ahmad: doorstroom van FIX naar RSC Anderlecht

Ahmad (27 jaar), kwam 6 jaar geleden vanuit Syrië aan in Brussel. In 2022 werd hij via Actiris doorverwezen en kwam hij bij FIX terecht.

Lees verder