De toptransfer van Ahmad: doorstroom van FIX naar RSC Anderlecht

Ahmad (27 jaar), kwam 6 jaar geleden vanuit Syrië aan in Brussel. In 2022 werd hij via Actiris doorverwezen en kwam hij bij FIX terecht. Dankzij het werkervaringstraject van FIX stroomde hij door naar de Brusselse voetbalclub RSC Anderlecht. Een toptransfer voor Ahmad!

 

Dag Ahmad, hoe vond je het bij FIX?

AHMAD: “Goed! Ik heb veel geleerd en heb veel ervaring opgedaan bij FIX. Toen ik begon, kon ik nog niks, maar nu kan ik heel wat klussen aanpakken. Ik heb bij FIX in de polyvalente ploeg gewerkt, waardoor ik verschillende soorten werken kon uitvoeren. Een mooi project was bijvoorbeeld het tijdelijk onderkomen van het Kaaitheater in Schaarbeek, waar we een nieuwe ontvangstbalie hebben gemaakt en geïnstalleerd. Ook heb ik tijdens mijn werk bij FIX mijn Nederlands kunnen verbeteren.”

 

Hoe ben je bij RSC Anderlecht terecht gekomen?

AHMAD: “Samen met Wim, de jobcoach van FIX, ben ik op zoek gegaan naar werk en kwamen we een vacature tegen bij RSC Anderlecht. Ik heb gesolliciteerd en Wim heeft ze toen voorgesteld om eerst stage te lopen en me wat beter te leren kennen. En dat verliep goed. Na twee weken stage kreeg ik een vast contract als polyvalent klusser en kwam ik in de zomer van 2023 terecht in een kleine ploeg van 3 medewerkers.”

 

Wat doe je zoal bij RSC Anderlecht?

AHMAD: “Van alles wat, want ik kan voor meerdere klussen worden ingeschakeld. Ik schilder bijvoorbeeld, maar ik help ook degene die het veld onderhoud. Tijdens de thuiswedstrijden van Anderlecht ben ik aan het werk en help ik mee om tijdens de rust het veld te onderhouden en eventuele gaten in het veld terug dicht te maken. Zeker tijdens belangrijke wedstrijden is dat heel tof werk!”

 

Heb je nog tips voor de huidige werknemers in werkervaring bij FIX?

AHMAD: “Probeer zeker om in meerdere ploegen mee te lopen bij FIX, want zo doe je meer ervaring op en kan je later mogelijk op meer functies solliciteren. Hoe meer je kan, hoe meer er mogelijk is!”

 

Dit artikel komt uit ons jaarverslag. Lees het volledige jaarverslag:

FIX Jaarverslag 2023

Overig nieuws

Memorandum FIX 2023

Memorandum: De tien werven van FIX - voor wat Brussel meer nodig heeft

Het Brusselse sociale renovatiebedrijf FIX leidt jaarlijks honderd langdurig werkzoekenden op via een tewerkstellingstraject.

Lees verder

Onze directeur in De Tijd

Een goede balans tussen werk en privé is voor FIX een sleutel tot gelukkige werknemers én leidinggevenden. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven is dan essentieel.

Lees verder

Hoe breng je doorstroom in kaart?

Een positieve en duurzame doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt is de bestaansreden van FIX en onze essentiële impact. Toch is het in kaart brengen van die impact geen sinecure.

Lees verder